Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через ProZorro Держгеонадра продали 26 ділянок на півмільярда гривень

Державна служба геології та надр України за результатами шести проведених електронних аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами продала 26 ділянок надр майже на 500 мільйонів гривень. Про це повідомив Голова Служби Олег Кирилюк під час зустрічі з учасниками ENERGY CLUB, передає Урядовий портал.

"Служба За 10 місяців 2019 року провела шість електронних аукціонів, на яких було продано 26 ділянок надр у різних областях. Шістнадцять ділянок з покладами нафти і газу та десять з іншими видами корисних копалин. Переможцям аукціонів ми вже видали 22 спецдозволи. Стосовно суми надходжень від продажу надр через електронні аукціони, то Держгеонадра перерахували в державну казну 500 млн грн", - зазначив Олег Кирилюк.

Натомість за минулі 6 років на аукціонах у форматі торгів «з голосу» було продано 70 ділянок на суму близько 70 млн грн.

Очільник також наголосив, що в рамках Тимчасового експериментального проекту електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами до першого вересня 2019 року Служба встигла оголосити вісім електронних аукціонів та підготувала 52 ділянки на продаж, з яких 34 ділянки – вуглеводні.

У Держгеонадрах розповіли, що на торги, які відбулися в рамках проекту, виставлялось 38 ділянок, серед яких вуглеводневі – 26, рудні та нерудні – 11. Через відсутність учасників не відбувся аукціон по 12 ділянках, з яких 10 ділянок – вуглеводневі.

Відповідно до постанови № 848 реалізація експериментального проекту щодо проведення електронних торгів здійснюється з 24.10.2018 р. по 01.12.2019 р. За результатами реалізації Держгеонадра подали до 01.09.2019 р. пропозиції щодо доцільності подальшого проведення аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Нагадаємо, Держгеонадра на початку 2019 року заявляла, що в її планах підготувати 30 нафтогазових ділянок на продаж через електронну систему торгів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ