Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держінспекція видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.
фото - пресслужба ЛМР

Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, - передає пресслужба ЛМР.

Зокрема, він зазначив:

«Одним із завдань міста Львова є будівництво сучасного сміттєпререробного заводу. Ми реалізовуємо цей проєкт спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучаючи кращих європейських фахівців. Ми проходимо всі необхідні погоджувальні процедури, зокрема отримали сьогодні інформацію, що є дозвіл від нової уповноваженої інституції - ДІАМУ. Ми очікуємо, що цей дозвіл має надійти до Львова, тоді будемо переходити до наступних кроків».

Відомо, що раніше проєкт пройшов комплексну державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології.

Нагадаємо, що сміттєпереробний комплекс має стати першим в Україні, що працюватиме за європейською технологією, де буде відбуватись приймання, сортування, біологічна обробка відходів та отримання вторсировини.

Потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. Збудують його біля очисних споруд «Львівводоканалу» на вул. Пластовій, 13. Наразі там функціонує компостувальна станція для органіки.

За підсумками міжнародного тендеру виконавцем робіт у Львові стане одна з найбільших будівельних компаній Польщі – це Control Process S.A.

Втілюється проект за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ