Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держконцерн "Антонов" очолив харків'янин Кривокінь

Олександр Кривоконь став виконувачем обов’язків Президента ДП «Антонов». Відповідний наказ підписано 15 серпня в Державному концерні “Укроборонпром”. Про це повідомили в прес-службі "Укроборонпрому".

Підставою для такого кадрового рішення стала успішна робота Олександра Кривоконя на посаді директора Харківського Державного Авіаційного Виробничого Підприємства (ХДАВП), що входить до складу ДК “Укроборонпром”. За півроку своєї діяльності Олександр Кривоконь успішно реалізував на ХДАВП антикризову стратегію, що дало змогу здійснити перші кроки для реанімації провідного Харківського підприємства та забезпечити його замовленнями.

Раніше Олександр Кривоконь обіймав керівні посади на вітчизняних підприємствах–гігантах промисловості, зокрема на ДП ВО “Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова”, ДП “Завод ім. В.О. Малишева”, корпорації «Гірничі машини» (нині – «Corum group») та ін.

«Новий керівник ДП «Антонов» має підтримати обраний вектор розвитку підприємства, забезпечити виконання маркетингового плану будівництва літаків, прискорити  вихід “Антонова” на міжнародний ринок безпілотних літальних апаратів та поглибити міжнародну співпрацю», – йдеться у повідомленні прес-служби ДК «Укроборонпром».

За період діяльності ДП “Антонов” в складі ДК “Укроборонпром” вдалось стабілізувати роботу підприємства та нівелювати втрату ДП “Антонов” російського ринку. Розірвавши співпрацю з підприємствами країни-агресора, “Антонов” продемонстрував прибутковість своєї діяльності. Прибуток «Антонова» стабільно зростає: у 2015 році – 42,7 млн грн, а у 2016 році зріс до 178,1 млн грн. За перше півріччя 2017 року компанія отримала чистий фінансовий результат в 22,7 млн. грн. Також на підприємстві розпочався перехід на міжнародні та стандарти НАТО, розширилася географія партнерів, знайшли нові ринки збуту своєї продукції та, найголовніше, представили світу новітній транспортний літак  Ан-132 D, створений в рекордні терміни та без жодної російської деталі. Саме авіаційна промисловість стала першим кроком реформування –  ДП “Антонов” став фундаментом, флагманським підприємством літакобудівного кластеру “Укроборонпрому” – Української авіабудівної корпорації.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Кабінет міністрів України передав “Антонов” та ХДАВП до складу ДК “Укроборонпром”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ