Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держслужба охорони культурної спадщини солідарна з ГМ “Опора”

Львівське представництво громадської мережі “Опора” отримало відповідь на лист-звернення в Державну службу охорони культурної спадщини.
 “Оскільки мова йде про територію, розташовану в межах Державного історико-архітектурного заповідника та включену до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, - зазначив в листі  Голова Державної служби охорони культурної спадщини М.М. Кучерук, - Державна служба звернулась до виконавчого комітету Львівської міської ради з проханням доручити відповідним структурним підрозділам при виконанні зазначених робіт забезпечити безумовне дотримання вимог законодавства та Державних будівельних норм, проектну документацію погодити у встановленому законом порядку, в тому числі з Державною службою охорони культурної спадщини, отримати необхідні дозволи та за результатами надати відповідну інформацію”. Таким  чином Держслужба підтвердила вимоги громадськості щодо виведення незаконних робіт на площі Ринок у правове русло та дотримання вимог законності.
За словами члена координаційної ради ГМ “Опора” Олександра Неберикута, „ця відповідь є важливою, адже це на рівні центрального державного органу підтверджує факт незаконності робіт, які тривають на площі Ринок. Завдання перевірити відповідність проектної документації та робіт відповідно до статусу території ще раз обґрунтовує вимогу призупинення робіт до моменту доопрацювання та погодження проектної документації в установленому законом порядку".
ГМ “Опора” ще раз нагадує міській владі обов'язок дотримання вимог законності та реального втілення передвиборчих обіцянок про відкритість та прозорість владних дій. Повідомив прес-центр Львівського представництва  ГМ “Опора”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ