Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держслужбовець отримує меншу зарплату ніж прибиральниця, - голова профспілки

За вересень та жовтень середня заробітна плата державних службовців становила 1 777 грн. Про це сьогодні, 5 грудня, під час спільного засідання президій членських організацій Об'єднання профспілок Львівщини (бюджетної сфери) повідомив голова Львівської обласної організації профспілки працівників державних установ України Мирон Іванків.

Він заявив, що посадовий оклад держслужбовця є нижчим від мінімальної зарплати, а досягають рівня мінімальної зарплати за рахунок доплат за ранги та за вислугу років.

«Виходить так, що у молодшого спеціаліста заробітна плата є меншою ніж у прибиральниці, яка працює кілька годин на день», - зазначив Мирон Іванків.

Він також зауважив, що держава геть не дбає про людей, які на неї працюють. Держслужбовці змушені виконувати удвіче більше роботи, адже вакантні місця намагаються скоротити.

За словами Мирона Іванків вся проблема у чинній владі, яка не хоче йти на зустріч людям.

Він також вважає недопустимим відтермінування до 1 січня 2014 року запровадження дії норм Закону України "Про державну слуюбу" в частині встановлення мінімального посадового окладу держслужбовців у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ