Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ДФС нагадує власникам VIP автомобілів про сплату транспортного податку

В поточному році ГУ ДФС у Львівській області сформовано 400 податкових повідомлень - рішень на сплату транспортного податку з фізичних осіб (далі – ППР) на суму 7,5 млн. гривень. Термін сплати транспортного податку з фізичних осіб становить 60 днів з моменту отримання такого ППР.
Фото ілюстративне.

Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 1,396 млн. гривень. Така вартість визначається Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, який розміщений на офіційному веб-сайті Міністерства.

Станом на 01.11.2018 велика кількість ППР повернуті поштовими відділеннями із зазначенням причини: ,,за закінченням встановленого строку зберігання” або ,,не проживає”. Така інформація є підставою вважати повідомлення-рішення врученим платнику, а суму нарахованого податку узгодженою. Після 60 днів з моменту вручення виникає податкова заборгованість і нараховуються штрафні санкції та пеня.

Причиною зазначеної вище ситуації є те, що органи ДФС надсилають ППР на податкову адресу платника податку.

Інформація щодо податкової адреси – це інформація внесена до інформаційних баз фіскальної служби на момент, коли громадяни звертались до фіскальних органів з метою отримання ідентифікаційних кодів. Протягом місяця після зміни місця реєстрації громадянин зобов’язаний повідомити про такі зміни контролюючий орган, де він поставлений на облік. Якщо платник не повідомляє ДФС про зміну реєстрації – податкове повідомлення - рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. Таким чином, платник не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає заборгованість та арешт майна.

У зв’язку з цим наголошуємо, що громадяни, у яких змінилися реєстраційні дані, зобов’язані надати в державну податкову інспекцію за місцем реєстрації заяву за формою № 5 ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ