Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Діарея при ковіді: як підтримати ослаблений організм

Спостереження фахівців за перебігом ковіду показало, що більш ніж у 50% пацієнтів спостерігаються симптоми з боку травного тракту.

Як правило, це проявляється нудотою, блюванням і проносом. Діарея у хворих на ковід виникає приблизно в 10–12% випадків.

Часто розлад травлення при коронавірусі проходить у досить легкій формі, і в боротьбі з ним застосовується тільки симптоматична підтримуюча терапія.

woman-with-stomach-ache-menstrual-period-cramp-abdominal-pain-food-poisoning-on-bed-at-home_36317-416.jpg?w=740

У чому вона полягає?

По-перше, щадна дієта. Як і за будь-якого проносу, пацієнту слід на деякий час відмовитися від солоних, копчених, солодких і жирних страв. Пам'ятаючи, що однією з головних небезпек діареї при ковіді - це зневоднення організму. Отож, варто приділити особливу увагу питному режиму. Постійне поповнення запасів рідини в організмі — ключовий компонент терапії. Пити можна мінеральну воду, відвари трав, спеціальні розчини для підтримки сольового балансу і рівня глюкози в крові.

По-друге, пронос розвивається на тлі суттєвого дисбалансу, або співвідношення мікроорганізмів, що складають мікрофлору кишківника. У цьому плані діарея під час ковіду може нести серйозну загрозу здоров'ю пацієнта. Річ у тім, що досить часто під час перебігу SARS-CoV-2 виникають підозри на вторинну бактеріальну інфекцію, лікар призначає прийом антибіотиків. Корисна кишкова мікрофлора зазнає подвійної атаки, а тому її відновлення триває досить довго, до пів року, і не завжди є повністю успішним.

Значного терапевтичного ефекту можливо досягти, приймаючи препарати з ряду пробіотиків. Вони допомагають швидко виправити дисбаланс у мікрофлорі кишківника, що виник під час коронавірусної хвороби.

Серед пробіотиків варто відзначити препарат Ентерол®. Його збалансована формула дає змогу досягти швидких стійких результатів лікування дисбіозу кишківника та усіх вихідних симптомів (діареї, розладу травлення т.і.). Залежно від перебігу хвороби пацієнт самостійно, дотримуючись інструкції до застосування препарату, може обрати оптимальне дозування та кратність прийому Ентеролу.

Ще одним важливим плюсом є те, що Ентерол® дозволено приймати пацієнтам будь-яких вікових категорій без всіляких обмежень.

Крім лікування дисбіозу, Ентереол також сприяє посиленню неспецифічного імунного захисту, що чинить додатковий позитивний вплив на організм і допомагає впоратися з коронавірусною інфекцією. Як наслідок, краще самопочуття, і швидке одужання без нудоти і слабкості!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ