Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти в офісі — комфорт чи катастрофа?

Часом трапляються ситуації, коли дитину нема з ким залишити: канікули, садок/школа на карантині чи захворіла няня. У такі моменти співробітники змушені брати дітей з собою на роботу. І тут виникає питання, як поєднати виконання завдань з тим, щоб ще приділити увагу дитині.

Для багатьох такі дні — якщо не катастрофа, то, як мінімум, хаос. Однак існує й інший «паралельний» світ — family-friendly компаній. Тут прихід на роботу з дітьми може бути комфортним, а роботодавець передбачив наявність в офісі умов, що дозволяють батькам поєднувати роботу і виховання дітей.

HeadHunter Україна дізнався, що ж співробітники очікують від роботодавця в плані надання умов для перебування дітей в офісі й які з них забезпечуються.

З'ясувалося, що практика створення сприятливих умов для присутності дітей в офісі досить рідкісна. 94% респондентів зазначили, що в їхніх компаніях таких умов немає. Подекуди є дитячі кімнати, аніматор, а також місця для зміни підгузок і годування.

Незважаючи на таку ситуацію, потреба в спеціальних умовах, які повинен забезпечувати роботодавець, для співробітників з дітьми існує, що підтверджують 64% опитаних.

Серед них більшість висловилася за дитячі кімнати (58%) і/або дитячі садки при офісах (56%). 23% вважають, що роботодавець повинен забезпечувати присутність в офісах няні для дітей. 22% потребують наявності в офісах місць для годування, а 16% – спеціальних місць для зміни підгузок. 14% опитаних хотіли б мати на роботі спеціальні крісла для дітей. 9% зазначають, що було б не погано, якби в офісі був аніматор, який міг би розважити дітей, поки їхні батьки працюють.

Незважаючи на потребу співробітників у наявності спеціальних умов для присутності дітей в офісі, в більшості українських компаній вони практично не забезпечуються. Подекуди є дитячі кімнати, аніматор, а також місця для зміни підгузок і годування. Однак це частіше виняток, ніж правило. Тобто поки що присутність дітей в офісах не настільки комфортна, як це могло б бути. Можливо, з часом ситуація зміниться. Працівники хочуть бачити готовність роботодавця враховувати не тільки робочі обов'язки, а й сімейні обставини, що іноді виникають. І в даному випадку забезпечення комфортних умов для співробітників з дітьми вигідно для обох сторін: працівник може спокійно працювати, знаючи, що дитина доглянута, а роботодавцю не потрібно думати, хто може тимчасово замінити співробітника, поки той вирішує свої сімейні проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ