Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти з Луганщини провели різдвяні канікули у Турківському районі

В межах Всеукраїнської акції «Святкуймо Різдво разом!» 5 січня до Львова прибула делегація учнів та студентів в кількості 34 чол. та 2 дорослих з смт Білокуракине Луганської області, повідомив Освітній портал Львівщини.

На головному залізничному вокзалі їх вже чекали автобуси «Школярики» відділу освіти Турківської РДА, якими вони і добралися в м. Турка, де і переночували в місцевій школі-інтернаті.

Зранку, після сніданку, начальник відділу освіти Турківської РДА Кропивницький М.М. вручив усім членам делегації пам’ятні подарунки, а саме: путівники, буклети, колядки та ін., і діти роз'їхалися по родинах м. Турки, сіл Розлуч, Лосинець, Карпатське для зустрічі Святого Вечора та святкування Різдва Христового.

8 січня автобуси «Школярики» доставили дітей в Західний реабілітаційний центр спортсменів параолімпійців села Верхнього Турківського району, де їх було ознайомлено з тамтешнім комплексом.

Також дітей ознайомили з Ужоцьким перевалом, де проходить межа Львівської та Закарпатської областей, і де відбувся бій між січовими стрільцями та армією Муравйова.

Після цього школярів з Луганщини зустрічали в Н. Висоцькому НВК. Для них було організовано перегляд вертепу.

Опісля усі діти повернулися в Турківську школу-інтернат, а зранку 9 січня разом із представником відділу освіти від'їхали в м. Львів на екскурсію, під час якої ознайомилися з визначними історичними та культурними місцями міста Лева, а ввечері від'їхали додому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ