Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти з української діаспори Казахстану покинули Львів з великим багажем знань про свою етнічну Батьківщину

До Львова приїжджала група у складі 20 дітей та двох викладачів Української школи-гімназії зі столиці Казахстану — міста Астани. Про це «Гал-info» повідомили у Почесному консульстві Казахстану. Вони перебували у Львові до 11 січня, і вже вчора повернулися до Казахстану.
Організатор приїзду — депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан переконаний, що назад до Астани діти повезуть із собою великий багаж знань про свою етнічну Батьківщину.
Під час перебування у Львові дітям з української діаспори організували Святу вечерю, під час якої гостям продемонстрували традиційну українську кухню, потім їм показали вертеп. Також діти брали участь у різних заходах з нагоди Різдва, що проходили у місті, відвідали картинну галерею, музеї Львова, а також відвідали Львівський національний театр опери та балету ім. С. Крушельницької.
Окрім того, діти побували на Божественній Літургії у Соборі Св. Юра та відвідали усі великі храми міста. Побували  у Парку культури, на виставці різдвяних шопок у Національному музеї.
Володимир Кожан був разом з дітьми Казахстану під час Святої вечері та колядував у центрі міста, біля ялинки.
Сюжети про перебування казахських дітей підготують «5 канал», а також Львівське телебачення («12 канал»); на 12 січня заплановано показ журналістських матеріалів по телебаченню.
Основним спонсором та ініціатором приїзду дітей з Астани є депутат Львівської облради Володимир Кожан.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ