Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Діти-сироти повинні мати власне житло – депутат Володимир Кожан

Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан виступає за розслідування обставин втрати власного житла дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування. Саме про це йдеться у депутатському запиті Володимира Кожана до начальника управління МВС України у Львівській області Василя Пісного та прокурора Львівщини Олекція Баганця.

 

«На території Львівської області, - зазначає Володимир Кожан, - проживає близько 386 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не мають власного житла та не матимуть його на час досягнення повноліття. Враховуючи інформацію, озвучену у засобах масової інформації керівництвом служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації, що частина дітей вищезгаданої соціальної категорії мала власні помешкання, але з певних причин його втратила, прошу Вас з’ясувати законність та юридичну мотивованість позбавлення власного житла дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, провести відповідне розслідування. У випадку виявлення правопорушень вжити відповідних заходів і за потреби застосувати прокурорське реагування», - йдеться у депутатському запиті.

 

Ініціативу Володимира Кожана підтримали депутати на вчорашній сесії Львівської обласної ради («за»-84). Під запитом пана Кожана поставили свої підписи депутати облради Роман Дідусь, Всеволод Шперун, Валерій Калинюк та Олег Паска.

 

На минулій сесії обласної ради Володимир Кожан був одним із ініціаторів розроблення обласної комплексної програми щодо забезпечення власним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ