Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для фінансування фільму про ОУН-УПА шукають спонсорів

Львівський режисер Нестор Сявавко на теренах Львівщини, Івано-Франківщини, Волині та Закарпаття зніматиме телесеріал “Журавлиний реквієм” про героїчну боротьбу ОУН-УПА. На ім’я голови Яворівської райдержадміністрації С.Новосядла надійшов лист від громадської організації “Конгрес української інтелігенції Львівщини” з проханням сприяти режисерові у його роботі, насамперед фінансово.

Керівництво райдержадміністрації зустрічалось з режисером 28 липня. “Це була перша робоча зустріч”, – розповів “Гал-info” заступник голови райдержадміністрації Іван Стецькович. Йшлося зокрема про залучення коштів комерційних структур для одного фільму – “Герої без прізвищ”.
Іван Стецькович повідомив, що скільки саме треба коштів – невідомо, оскільки наразі є лише проект фільму. “Міністерство культури виділило близько 100 тис грн, але цього очевидно надто мало. Пробуватимемо шукати кошти, коли матимемо більше інформації, адже підприємці підуть на співпрацю, коли будуть певні, що проект матиме успіх. Ми вважаємо, що сама ідея непогана, бо ще є багато людей, про героїчну боротьбу яких під час війни ми не знаємо”.
Нестору Сявавку подарували книгу місцевого краєзнавця Євгена Луньо “Яворівщина у повстанській боротьбі”. Кінорежисер обіцяв вивчити документальну хроніку і використати інформацію у фільмі.
До речі, фільм зніматиме не кіностудія, а режисер особисто.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ