Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для футбольних фанів до чемпіонату з футболу Євро-2012 розроблять програми для вивчення основ української та польської мов

Для вболівальників, які прибудуть в Україну та Польщу на чемпіонат з футболу Євро-2012 розроблять програми для вивчення основ української та польської мов - про це сьогодні під час прес-конференції розповіла кандидат філологічних наук Європейського колегіуму польських і українських університетів у Любліні Надія Ткачик.
„Окрім основної лексики з української та польської мови, в буклетах буде інформація про цікаві міста, стереотипи України та Польщі, кухню, менталітет. Також крім мультимедійного словника-глосарія на 5 тис слів буде укладено тематичний словник на футбольну тематику”, - розповіла Надія Ткачик. Буклети перекладуть на 26 мов країн Євросоюзу, а також на російську.
Над проектом «EUROLANG2012» у Львові працюватиме Національний університет ім. І.Франка. Путівники з інформацією про країни проведення та приймаючі міста, а також буклети розповсюджуватимуться серед клубів вболівальників у країнах Європи та просто туристів, які прибуватимуть в Україну та Польщу на час чемпіонату. Як прокоментував директор департаменту Євро 2012 Олег Засадний цей проект є дуже потрібним, адже комфортно у чужій країні почувається той турист, який знає як доїхати до готелю та як замовити обід.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ