Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для літніх мешканців модульного містечка зі Львова організували відпочинок у Східниці

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
Для внутрішньо переміщених українців, віком від 60 років, які мешкають у модульному містечку на Сихові, Салезіянське згромадження св. Івана Боско ініціювало та у співпраці з мерією організувало духовно-оздоровчий відпочинок у мальовничому куточку та курорті Львівщини – Східниці. Про це повідомляє ЛМР.

Загалом у бальнеологічному курорті Східниці побувають 147 внутрішньо переміщених людей старшого віку. Поїздки розпочались наприкінці липня і триватимуть до вересня, адже для зручності усіх учасників поділили на декілька груп.

У невеличкій приватній садибі отців Салезіян вони мають змогу насолодитися чистим гірським повітрям і помилуватися природою, спробувати лікувальні мінеральні води та ознайомитися з історичними і духовними пам’ятками цього краю. А також проводити разом вечори та спілкуватися в дружній атмосфері, зранку і ввечері разом молитися в домашній каплиці, співати українські пісні та переглядати фільми.  

«Салезіяни відкрили гостинні обійми свого невеличкого будинку саме для цих людей, які пережили жахіття війни та біль за покинутим рідним краєм. Тому старалися створити хоч на декілька днів теплу та затишну атмосферу і, відповідно до віку, посильну і цікаву програму з різними прогулянками, екскурсіями, відвідинами місцевого храму, поїздкою до музею-заповідника «Тустань», поїздкою у Рибник на панорамний оглядовий майданчик, щоб помилуватися мальовничими краєвидами та хоч трішки зануритися до води річки Стрий, пройтися підвісним місточком та камінцями берега, вслухаючись в шум гірської течії. А також відвідати зоопарк «Лімпопо» у Меденичах. На завершення кожного перебування у Східниці, по дорозі до Львова здійснюється паломництво до відомої святині – храму св. Анни у м. Борислав, де є мощі понад 700 святих», - повідомили у Салезіянському згромадженні св. Івана Боско УГКЦ.

Кожна група до Східниці має супровід, і також на місці з кожною групою постійно перебуває координатор, який супроводжує та стежить за втіленням програми.

«Учасники поїздки із захопленням діляться своїми враженнями та радіють побаченому і пережитому. А ми радіємо, що змогли подарувати декілька днів щастя людям, які перенесли тяжкі випробування через війну, розпочату російським агресором», - додають у Салезіянському згромадженні.  

Довідка

Салезіянське згромадження св. Івана Боско УГКЦ спільно з міським Центром соціальної підтримки від 2022 року здійснює опіку над містечком для внутрішньо переміщених осіб «Маріяполіс», що на Сихові.

Від початку повномасштабної війни згромадження взяло на себе харчування спершу близько 300 внутрішньо переміщених осіб, а з початком 2023 року, коли містечко розширилося, – близько 1000 осіб. Також згромадження допомагає в закупівлі побутової техніки, надає духовну опіку через постійну присутність священника-салезіянина, а також бере участь в організації дозвілля, проводить різні заходи, екскурсії, паломництва для дітей, молоді і старших із залученням своїх аніматорів, благодійних фондів, громадських формувань та інших осіб.

Окрім відпочинку для людей похилого віку, цього літа Згромадження організувало для близько 120 дітей містечка можливість взяти участь у відпочинкових таборах у Карпатах.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ