Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для майбутнього львівського сміттєпереробного заводу проведуть оцінку впливу на довкілля

Комунальне підприємство «Зелене місто» подало до Міністерства екології та природних ресурсів повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.

Як повідомив сайт Ulvovi.info, у повідомленні перш за все мова йде про намір того ж таки комунального підприємства будувати завод із переробки сміття.

Саме оцінка Міністерства екології дозволить виявити, чи ж безпечний сміттєпереробний комплекс, який збудують у Львові. Будівництво заводу заплановано на вулиці Пластовій,13. Комплекс повинен відповідати усім нормам та не шкодити навколишньому середовищу і здоров’ю місцевих мешканців. Проведення оцінки впливу на довкілля (ОВД) майбутнього господарства дозволяє грамотно ухвалити рішення щодо втілення проекту за допомогою  встановлення всіх можливих негативни наслідків для зовнішнього середовища.

А от ознайомитися з опублікованим повідомленням про планову діяльність, яка підлягає ОВД  - проекту "Будівництво механіко-біологічного комплексу з перевантаження і переробки побутових відходів у Львові" можна у Єдиному реєстрі ОВД.

Нагадаємо, як нещодавно в коментарі Гал-інфо розповідав експерт Остап Дума, нещодавно вступив в дію Закон України „Про оцінку впливу на довкілля”.

Цей закон встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямовані на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ