Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Для медичних установ Львівщини придбали обладнання на понад 68 млн грн

У 2015 році для закладів охорони здоров᾽я Львівської області придбали медтехніки на суму 68,3 млн грн. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Богдан Чечотка у понеділок, 18 січня, під час звіту про роботу медичної галузі у 2015 році.

"На придбання нового сучасного медичного обладнання необхідний значний фінансовий ресурс. Проте, без відповідного устаткування фахівці не зможуть впроваджувати новітні технології, створити безпечні умови для надання медичної допомоги, досягнути зниження смертності населення", - зазначив Богдан Чечотка.

За його словами, у 2015 році вдалося значно, а саме  в 4,7 разів, збільшити видатки на придбання медичного обладнання.

Окрім цього, Богдан Чечотка наголосив, що видатки тільки з обласного бюджету у 2015 році на придбання медичного обладнання зросли дуже суттєво – у 12 разів і становили 31,8 млн грн. Відповідно, вперше за багато років обласним спеціалізованим лікарням вдалося придбати сучасне дороговартісне медичне обладнання.

Зокрема, для забезпечення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру придбали сучасний рентгенпрозорий хірургічний стіл, апарат штучної вентиляції легень, хірургічний електрокоагулятор, лабораторні аналізатори на загальну суму 2,9 млн грн.

За кошти обласного бюджету в Львівську обласну клінічну лікарню купили медобладнання на суму понад 7 млн грн. Зокрема, реанімаційний столик для новонароджених з підігрівом, світильник безтіньовий, операційний стіл, монітор пацієнта, рентгенапарат з С – аркою, рентгенапарат на 2-а робочі місця, апарат для штучної вентиляції легень, монітори пацієнта, аспіратор, УЗДапарат і дизельгенератор .

Також закупили дороговартісне медобладнання за рахунок коштів обласного бюджету на суму 5,2 млн грн для Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи. 

За кошти міського бюджету придбано реанімаційне та  ендоскопічне обладнання для міської дитячої клінічної лікарні м. Львова.

Окрім цього, для центру служби крові торік купили медичне обладнання та провели капітальні роботи та реконструкцію установи. Зокрема,  встановили біохімічний аналізатор для проведення біохімічних досліджень донорської крові, апарат Tirma для  отримання тромбоконцентрату, пристрій для запаювання магістральних трубок. Також у даному закладі відремонтували та реконструювали котельню зі заміною опалювального обладнання та провели енергозберігаюче утеплення будівлі обласного центру служби крові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ