Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для незрячих Львівщини організували поїздку до Зарваниці низку подорожей

22 березня 30 інвалідів зору здійснили паломницьку подорож до Зарваниці, що на Тернопільщині. Подорож організував Львівський обласний фонд соціального захисту і реабілітації сліпих у рамках проекту «Доступна Львівщина очима незрячих». Про це повідомила прес-служба Партії регіонів.

«Хресна дорога, святе джерело, богослужіння у величному храмі, сповідь перед Великоднем – ось стислий перелік подій, причетність до яких мала група особливих екскурсантів, для яких такі подорожі є резонансними і завжди очікуваними. Відчутну допомогу в подорожі надавав Ярослав Дума, з яким організація співпрацює не вперше: у 2010 він «транспортував цінний вантаж» - учасників концертного проекту «Відчинилося життя» - до Угорщини (Дебрецен, Будапешт)», - керівник проекту «Доступна Львівщина очима незрячих» Оксана Потимко.

Як розповіла Оксана Потимко, протягом восьми місяців поспіль інваліди Львівщини збагатилися багатьма поїздками до архітектурних, сакральних, природних пам’яток: Скит Манявський, Крехівський монастир, замки Жовківщини, Заглинне, Зимненський монастир, Рогатин, Галич, Коломия,Косів, Криворівня, Верховина, Ворохта, Яремче та Зарваниця.

«Постійні подорожі Україною, розмаїття інформації та нових відчуттів збагатили незрячих мандрівників, виробили звичку до постійних подорожей, які вкрай позитивно впливають на людей, практично ізольованих від виру суспільного життя. Шукатимемо партнерів, які з розумінням віднесуться до буденних потреб, можливо, не надто гострих на погляд пересічного українця, і посприяють в організації екскурсійних мандрівок і надалі», - керівник проекту «Доступна Львівщина очима незрячих» Оксана Потимко.

Нагадаємо, проект «Доступна Львівщина очима незрячих» реалізується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ