Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для онкохворих дітей у Львівській політехніці відкриють «Приймальню Святого Миколая»

1 грудня в Національному університеті “Львівська політехніка” стартує незвичайний благочинний проект «Приймальня Святого Миколая». Студенти-політехніки, а також викладачі долучаться до збору подарунків та коштів для онкохворих дітей, який триватиме до 18 грудня. А потім всі зібрані пожертви організатори акції передадуть у благодійний фонд «Крила надії», який передасть їх на потреби хворих дітей. Про це повідомила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”.

Як розповідає координатор цього проекту Тетяна Кунинець, Свято Миколая — одне із найулюбленіших свят української дітвори. Як відомо, все своє життя цей святий присвятив милосердю. Ще за життя його називали батьком сиріт, удів і бідних. Після смерті Святий Миколай уславився даром творення чудес, і тому його стали називати великим чудотворцем. У пам'ять про його милосердя 19 грудня відзначають ще як Міжнародний день допомоги бідним.  

В останні роки з’явилась добра традиція – саме у день Святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки. Так, у Львові щороку проходить акція “Миколай про тебе не забуде!”, активну участь у якій беруть студенти та викладачі Львівської політехніки. У цей день організовується «Фабрика святого Миколая», куди благодійники приносять подарунки та пожертви для сиріт та хворих дітей, а ввечері напередодні свята їх розносять у лікарні і сиротинці міста. Традиційно саме 19 грудня на радість дітвори у столиці Галичини урочисто запалять Різдвяну ялинку.  



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ