Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для студентів Академії сухопутних військ розпочався польовий вихід

Сьогодні, 8 листопада, для курсантів факультету ракетних військ і артилерії та факультету підготовки спеціалістів із забезпечення військ Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочався польовий вихід.

Впродовж двох тижнів близько 150 вихованців факультету ракетних військ і артилерії проживатимуть у містечку Немирів Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Начальником табірного збору призначено начальника факультету полковника Сергія Свідерка.

За час польового виходу з курсантами цього факультету будуть проведені  заняття із управління діями артилерійських підрозділів, бойової роботи, тактики, будови та експлуатації озброєння і військової техніки тощо. Курсанти виконуватимуть вправи стрільб із стрілецької зброї та гранатометів, різноманітних артилерійських систем, а також вправлятимуться у водінні бойових машин.

В той самий час протягом тижня із більш як 120 курсантами спеціалізацій «Автомобільна техніка військ», «Речове забезпечення підрозділів» та «Продовольче забезпечення підрозділів» факультету підготовки спеціалістів із забезпечення військ проводитимуться практичні заняття із фахових дисциплін в польових умовах. Керівником табірного збору призначено начальника кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ полковника Олега Бойко. Під час польового виходу особовий склад табірного збору факультету розміщуватиметься у військовому містечку Гвардійське.

Для курсантів тилового профілю будуть проведені заняття із військового тилу та військового господарства, тилового забезпечення частин, експлуатації технічних засобів служб тилу тощо. В свою чергу для курсантів-автомобілістів проводитимуться  заняття із будови та експлуатації військової автомобільної техніки. Окрім цього із всіма курсантами факультету, які залучені до польового виходу, пройдуть заняття з тактики, інженерного забезпечення, АСУ та організації зв’язку, радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту. Також всі вони виконають вправи стрільб із стрілецької зброї та гранатометів.

Слід зазначити, що це вже третій польовий вихід в Академії сухопутних військ цього навчального року. Польові виходи вже були проведені для особового складу факультету бойового застосування військ та факультету аеромобільних військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ