Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Для ветеранів провели інклюзивне тренування з веслування на сапах і каяках

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У межах проєкту «Ліга Нескорених» для ветеранів провели інклюзивне тренування з веслування на сапах, каяках та командного заїзду у човні «Дракон». Про це повідомляє Львівська ОВА.

Участь взяли понад 20 ветеранів та їхні рідні з реабілітаційного центру Next Step. Серед них – Роман Портний, 37-річний ветеран, родом з Гуляйполя, чия історія є прикладом неймовірної відваги та стійкості.

Вперше на захист став ще у 2015 році, рік прослужив на Донецькому напрямку. 

У 2022 році обороняв рідне місто Гуляйполе в складі територіальної оборони. Через значні обстріли прифронтового міста та після руйнування власного будинку, який вони незадовго до повномасштабного вторгнення придбали разом з дружиною, Роман відправив сімʼю на Волинь. Сам в січні 2023 долучився до лав 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха і в її складі перебував на Донецькому напрямку.

Поранення отримав у лютому 2023 поблизу Авдіївки. Зі слів побратимів, він мав евакуювати поранених з поля бою. Йому вдалось витягнути трьох, а під час порятунку четвертого, Роман отримав поранення. Уламок влучив прямо в голову і розтрощив третину черепа.

Роман був без свідомості та не виходив на звʼязок. Дружина дізналась про поранення чоловіка через соцмережі, випадково побачила в одній із спільнот у Фейсбук допис, що в Дніпрі в шпиталі перебуває невідомий важкопоранений боєць без документів. Дружина впізнала Романа.

Стан воїна був вкрай важким, 2 місяці він перебував в комі. Потім - операція, довге та тривале відновлення.

Зараз військовий продовжує шлях свого відновлення у NextStep Ukraine. Окрім щоденної роботи з фізичними терапевтами, долучається до різноманітних заходів. 

«Вдячність – це не стільки про емоцію, як про спосіб життя. Вчора мали змогу вкотре подякувати нашим Захисникам та Захисницям.

В межах проєкту спортивних можливостей для найсильніших людей країни - Ліга Нескорених спільно з Спеціалізованою ДЮСШ олімпійського резерву «Веслярик», СДЮСШОР-1 з веслування та важкої атлетики, за підтримки Мережі аптек «Подорожник» провели інклюзивне тренування з веслування на сапах, каяках та командного заїзду у човні «Дракон».

Мабуть, найсильніше і надовго в моїй пам’яті закарбуються емоції Тарасика з прифронтового Гуляйполя на Запоріжжі, який на тренування приїхав з мамою та татом, що проходить реабілітацію в Next Step Ukraine Lviv.

Тарасик з татом-воїном в захваті, а це головне», – зазначив начальник управління молоді і спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ