Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для вступу до НАТО Україна має відповідати певним вимогам, - США

США підтримують політику "відкритих дверей" НАТО

Фото: Depositphotos

США виступають за підтримку політики "відкритих дверей" НАТО, проте вважають, що кожна країна, яка хоче приєднатися до Альянсу, має відповідати певним вимогам.

Про це заявив координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що США підтримують політику "відкритих дверей" НАТО. При цьому Кірбі зауважив на важливості того, аби країни, які претендують на членство в Альянсі, відповідали певним вимогам.

"Звичайно ж, ми віримо у політику "відкритих дверей" НАТО, але ми також визнаємо, що задля того, щоб стати членом НАТО, кожна країна має відповідати певним вимогам, і що має бути серйозна дискусія між цією країною та Альянсом. Ми хочемо поважати цей процес", - сказав представник Білого дому.

Водночас Кірбі зауважив, що зараз не йде мова про те, щоб Україна залишилася "у сірій зоні" безпеки між Альянсом і Росією. Навпаки, за його словами, всі дії партнерів свідчать про те, що вони повністю на стороні України у її боротьбі проти агресії РФ.

"Думаю, що повідомлення, передане пану Путіну гучне і чітке - не тільки Сполучені Штати, не тільки Захід, а й цілий світ продовжать підтримувати Україну", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ