Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для вимушених переселенців у Львові проведуть «Кайзер гай»

У середу, 26 серпня, о 15.00 працівники відділу соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведуть благодійний захід "Кайзер гай" – екскурсію Львівським музеєм народної архітектури та побуту для сімей вимушених переселенців зі Сходу України та Криму з нагоди Дня Незалежності України. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Мета заходу – познайомити з пам’ятками дерев’яної архітектури, предметами побуту українців, зразками народного мистецтва Західної України кінця 19 ст. - початку 20 ст. До заходу буде залучено 25 осіб. Захід відбудеться за адресою: музей народної архітектури та побуту у Львові, м. Львів, вул. Чернеча Гора, 1.

Музей створений за етнографічним принципом. Сім’ї матимуть змогу ознайомитись з історико-етнографічними групами Західної України, що сформувались наприкінці  19 ст. - початку 20 ст. Кожному етнографічному регіону присвячений окремий сектор мікросело - житлові, господарські, виробничі, сакральні споруди, в яких обладнані відповідні інтер’єри, що знайомлять відвідувачів з життям, умовами праці та відпочинку мешканців західноукраїнського села того часу.

«Скансен, розкриває основні аспекти культурних традицій та життєвого устрою селян певних історико-етнографічних регіонів. Скомпоновані з автентичних споруд та предметів побуту архітектурно-етнографічні групи відображають багатовіковий досвід історичного розвитку українського народу та його духовну культуру», - розповіла Світлана Гриців, начальник відділу соціальної роботи франківського району.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ