Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Кулеба обговорив загострення Росією безпекової ситуації з главою МЗС Греції

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Грецької Республіки Нікосом Дендіасом. Про це Гал-інфо повідомила пресслужба МЗС.
Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Глава української дипломатії детально поінформував грецького колегу щодо системного загострення Росією військово-політичної та безпекової ситуації, підтвердив відданість України політико-дипломатичному шляху деокупації своїх територій.

Нікос Дендіас запевнив у солідарності Греції з Україною, твердій підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Сторони обговорили підготовку до відновлення туристичного сезону. Дмитро Кулеба звернувся до Нікоса Дендіаса із проханням сприяти можливості для українських громадян відвідати Грецію з туристичною метою у цьому сезоні, з дотриманням належних протиепідемічних заходів безпеки.

Міністри погодили графік двосторонніх візитів на всіх рівнях у контексті 200-річчя Грецької революції та 30-річчя незалежності України.

Дмитро Кулеба запросив Нікоса Дендіаса відвідати Україну як тільки дозволить епідемічна ситуація. Співрозмовники окремо обговорили підготовку до проведення інавгураційного саміту Кримської платформи.

Додатково

Варто зазначити, що це друга телефонна розмова міністра закордонних справ  України Дмитра Кулеби з грецьким колегою Нікосом Дендіасом.

Україна та Греція мають великі можливості збільшення обсягу торгівлі та економічної співпраці, зокрема у сільському господарстві, космічній галузі та суднобудуванні. Товарообіг між Україною та Грецією за 2020 рік склав 495,7 млн.дол.США.

200-річчя Грецької Революції має символічне історичне значення і для України, адже грецька національно-визвольна організація «Філікі Етерія», яка відіграла важливу роль у національній боротьбі за незалежність Греції, розпочала свою діяльність у 19-му сторіччі в Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ