Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Кулеба виступив перед представниками держав-членів ЄС при ОБСЄ

У ході офіційного візиту Президента України до Республіки Австрія, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив перед постійними представниками держав-членів ЄС при ОБСЄ. Про це повідомляють 15 вересня у пресслужбі МЗС.

Дмитро Кулеба поінформував про порушення російською стороною 6 вересня режиму припинення вогню, яке призвело до загибелі одного українського військовослужбовця та поранення ще одного.

Глава МЗС України наголосив, що попри провокації Україна наполягає на важливості подальшого дотримання режиму сталого та всеосяжного припинення вогню.

Міністр поінформував про результати нещодавньої зустрічі політичних радників Нормандського формату та позитивно оцінив підтримку учасниками переговорів необхідності вжиття вичерпних заходів задля збереження нинішнього перемир'я.

Глава МЗС розповів про інтенсивну дипломатичну роботу задля створення безпекових умов для політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Дмитро Кулеба зауважив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста має повний безперешкодний доступ на підконтрольній Україні території, але досі не отримує такого доступу на тимчасово окупованих територіях.

Міністр також підкреслив, що СММ ОБСЄ повинна мати повний та безперешкодний доступ до будь-якого району в зоні конфлікту, включно з тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону. У зв’язку з цим, він наголосив: «Безумовно, в процесі врегулювання ОБСЄ має бути неупередженою щодо сторін конфлікту - Росії та України. Водночас, інтересам усіх відповідає проактивна ОБСЄ, яка всебічно сприяє встановленню миру та деокупації наших територій».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ