Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 31 Дня Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок

До 31 річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок «ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ».

До блоку увійшла марка з українським воїном та 6 ілюстрацій, які показують останні 6 місяців великої 8-річної війни українського народу з окупантами.

Блок виконано у графічному стилі. Центральний об’єкт блоку – поштова марка з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни. Поштова марка оформлена в кольорах національного прапору України. Полігональний стиль, у якому виконані ілюстрації, додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції Укрпошти вперше.

Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій - це окремі трагічні історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом - «ВІЙНА»:

1.     Жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири.

2.     Мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро.

3.     Дівчинка перед грудою згорілих цивільних авто.

4.     Драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом «ДЕТИ», який став останнім прихистком для багатьох українців.

5.     Святогірська лавра, яка неодноразово піддавалася атаці окупантів.

6.     Дитячий возик, кинуті валізи і іграшки – картина, яку можна було зустріти на вокзалі кожного українського міста.

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Співробітництво з Укрпоштою розпочалося після того, як Антон відправив на конкурс ескізів одну зі своїх робіт. Після цього  митець отримав пропозицію від Укрпошти розробити ескізи поштової продукції воєнного часу.

Тираж поштового блоку – 1 млн примірників. Номінальна вартість блоку – 60 грн. До блоку також випущено конверти «Перший день» і немарковані художні конверти.

Придбати поштовий блок та конверти можна починаючи з 24 серпня у міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також на офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, новий поштовий випуск  традиційно продаватиметься на офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на маркетплейсах. Також онлайн можна замовити набори з погашенням штемпелем Перший день. 

Погашення штемпелем «Перший день» проходитиме в Києві 26 серпня. Спецпогашення у регіонах – 26-27 серпня. Штемпелі АР Крим, Севастополя та Херсона працюватимуть на київському головпоштамті, Луганської області - в м. Покровськ Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ