Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 5 лютого ВНЗ повинні опублікувати правила прийому, - Середяк

Брифінг щодо підготовки до ЗНО-2019 на Львівщині. Фото Гал-інфо
Брифінг щодо підготовки до ЗНО-2019 на Львівщині. Фото Гал-інфо
Брифінг щодо підготовки до ЗНО-2019 на Львівщині. Фото Гал-інфо
Брифінг щодо підготовки до ЗНО-2019 на Львівщині. Фото Гал-інфо
1/2
Цьогоріч до 5 лютого на офіційних сайтах закладів вищої освіти мають бути розміщенні правила прийому для вступників. Про це сьогодні, 28 січня, повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає Гал-інфо.

“Додатком до цих правил буде перелік предметів, результати яких необхідно подати для участі у конкурсі. Тобто умови прийому вже затвердженні, а відповідно до цих умов кожен заклад вищої освіти розробляє свої правила.

Перед тим, як подавати документи для участі у ЗНО учневістудентові необхідно для себе визначити, за якою спеціальністю навчатись. Адже від вибору майбутнього університету, факультету та спеціальності напрямну залежить те, які предмети необхідно складати для вступу до ВНЗ.

Цьогоріч Міністерство освіти та науки України зробило великий акцент на природничі дисципліни та математичні. Наприклад, при вступі на медичні спеціальності, окрім української мови та літератури, складають другий предмет — потрібно написати тест з біології чи хімії, третій — математика або фізика.

Закликаю вступників та їх батьків бути уважними та вивчити питання щодо необхідних предметів для вступу на бажаний факультет. Після 5 лютого зайти на сайт і ознайомитись з переліком дисциплін. Щоб не вийшло так, що для складання ЗНО обрали тільки біологію та хімію та історію, як ДПА. А потім виявиться, що немає необхідного мінімуму, математики чи фізики тощо.

Отож, щоб цьому зарадити потрібно заздалегідь ознайомитись з правилами прийому до вищих навчальних закладів, які з 5 лютого мають бути розміщенні на офіційних сторінках ВНЗ”, — розповіла Лариса Середяк.

Хто може реєструватись на додаткову сесію ЗНО?

Умови проходження ЗНО для осіб з інвалідністю

31 січня завершиться реєстрація на пробне ЗНО, - Мандзій

УЦОЯО: Реєструватись на ЗНО-2019 необхідно у навчальних закладах

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ