Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 750-річчя Львова волонтери, які допомагають в організації і проведення дня міста, створили живий ланцюг у формі цифри 750

Сьогодні 23 вересня  відбулася акція присвячена 750-річчю місто Львова. Близько 150-ти волонтерів, які допомагають в організації і проведення дня міста, на Прощі Ринок  створили живий ланцюг у формі цифри 750. 
Підтримати волонтерів  прийшли міський голова Львова Андрій Садовий і заступник міського голови з гуманітарних питань  Василь Косів.
 „Мені дуже приємно спілкуватися з молодими людьми і я з радістю взяв учать у цій акції. Це Львів який мені подобається, яким він має бути, який я люблю! Молоді люди мають бути домінантою у Львові і в Україні. Саме ці хлопці і дівчата, які сьогодні прийшли на допомогу рідному місту і є патріотами. Я з великим задоволенням взяв участь у цій акції, порухався з молоддю. Оскільки я маю трьох маленьких дітей, то мушу бути  досить активним. Як на мене, Львів як і ці молоді люди, є паростком, котрий незважаючи ні на що проривається через бетон і завдяки їм скоро буйно розквітне!” — розповів „Гал-info” міський голова  Андрій Садовий.
Студент другого курсу факультету прикладної математики ЛНУ ім.І.Франка Сашко Вишневський, який є одним із волонтерів розповів “Гал-info”, що він надзвичайно радий, що взяв участь у цій акції.
„Я перебуваю у групі волонтерів  „транспорт”. Наша група відповідає за супроводження VIP-гостей від прибуття у Львів до закінчення часу їхнього візиту. Ми маємо не тільки супроводжувати гостей по місту під час святкування,  але й розказувати де і яка акція проводиться, історію міста та інше. Важливо знати добре іноземну мову. Зокрема, я спілкуюся англійською і російською. Як на мене це класно показувати  гостям наше прекрасне місто, знайомитися з новими людьми, саме тому я взяв участь у цій акції і  зголосився допомогти в проведенні святкування  750-річчя Львова,” — зазначив  Сашко Вишневський
Загалом на звернення організаторів святкування 750-річчя Львова відгукнулося 700 добровольців. Серед тих, хто зголосився бути волонтером, найбільше студентів ЛНУ ім. Івана Франка, університету „Львівська політехніка”, Українського католицького університету. Водночас з-поміж громадських організацій найбільшу кількість волонтерів надала Національна  скаутська організація „Пласт” (більше 150 молодих людей). Також серед тих, хто зголосився бути волонтером, є група людей з Польщі, один американець українського походження, а також багато осіб зі східних областей України. Наймолодший волонтер 1993 року народження, а найстарший – 1962 року.
           Усі волонтери поділені на волонтерські групи, які відповідатимуть за такі напрямки: допомога VIP-персонам, поселення, зустрічі (аеропорт, вокзал), супровід, транспорт. Буде також група перекладачів, кур’єри на велосипедах та волонтери прес-центру. Для львів’ян та гостей міста найкориснішими мали б бути волонтери, котрі розповідатимуть про історію міста; а також інформаційні групи.
         Волонтери-„історики” працюватимуть у центрі міста. Їх завданням буде привертати увагу гостей, розповідаючи їм про історію та про найвизначніші пам’ятки нашого міста. Ще у місті працюватиме  приблизно двадцять п’ять інформаційних груп  — стаціонарних та мобільних. Волонтери надаватимуть усім, хто звернеться до них, необхідну інформацію достатньо широкого характеру – час та місце імпрез, розташування найближчих закладів харчування, тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ