Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До акції "Година коду" долучились понад 3 тис. львівських школярів

У грудні 2021 року понад 3300 учнів із 95 шкіл у Львові взяли участь у "Годині коду" — глобальній ініціативі з популяризації програмування серед школярів.
фото умовне, автор: Роман Балук (пресслужба ЛМР)

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Упродовж тижня відбулися понад 130 онлайн-уроків, які проводили 60 досвідчених менторів, серед яких й інженери компанії GlobalLogic. Глобально до акції долучились понад 150 мільйонів учнів зі 180 країн світу.

Мета акції "Година коду" – розповісти школярам про програмування за одну годину та показати, що інформатика може бути веселою і цікавою. Ініціатива тривала тиждень  і відбувалася в рамках Тижня вивчення інформатики. У 2021 році на офіційному сайті акції "Година коду" зареєстрували орієнтовно 86 тисяч подій, із яких 84 – в Україні. Цього року через карантинні обмеження уроки програмування проходили онлайн.

До акції долучились учні 10-х класів із майже ста шкіл Львова. Заняття проводили досвідчені інженери з українських ІТ-компаній – всього 61 ментор. В Україні одним із партнерів ініціативи стала GlobalLogic – 10 спеціалістів від компанії ділилися досвідом, розповідали про базові принципи ІТ і особливості роботи з технологіями – розбиралися, хто такий DevOps engineer і як працювати з AI- та ML-технологіями. Ці лекції прослухали понад 300 львівських школярів. 

"Акція "Година коду" вже стала традиційною та щорічною для львівських шкіл. Ми пишаємось тим, що Львів започаткував проведення цієї акції та інші міста підхопили цю ініціативу. Щиро вдячні ІТ-компаніям, що долучаються до цієї ініціативи та проводять цікаві, інтерактивні уроки інформатики для школярів. Це дуже хороший спосіб заохотити школярів до детального вивчення цього предмету в школі", – прокоментувала Олена Гунько, начальниця управління інформаційних технологій Львівської міської ради

"Бізнесу важливо долучатися до розвитку ІТ-освіти на всіх рівнях – заохочувати своїх спеціалістів ділитися досвідом, прикладами реальних задач і способами їхнього вирішення. Багатьох учасників цікавило, як готуватися до розвитку в IT-сфері ще зі школи. На лекціях ми спілкувалися з учнями про перспективи роботи в IT і тонкощі програмування залежно від проєктів", – розповідає Андрій Кондратьєв, ментор "Години коду" та Senior Test Engineer, GlobalLogic.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ