Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До бюджету міста Львова надійде 150 тисяч за самовільне користування землею

Господарський суд Львівської області зобов’язав гаражно-будівельний кооператив «Медик» сплатити місту майже 150 тис. гривень за незаконне користування земельною ділянкою.
Фото - ЛМР

Як повідомили в департаменті містобудівництва, гаражно-будівельний кооператив «Медик» Франківської районної спілки автомобілістів Львова отримав у постійне користування земельну ділянку площею 0,5 га на вул. Кульпарківській, 95 для будівництва гаражів ще в 1996 році.

Кооператив захотів розширитися та 2016 року звернувся до міськради по дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо ділянки по сусідству. Але є один нюанс – тут вже набудували гаражів самочинно, а жодних догорів про користування чи оренду з міською радою укладено не було. 

Юристи департаменту містобудування звернулись до керівництва кооперативу, щоб вони належно оформили права користування цією земельною ділянкою або звільнили самовільно зайняту земельну ділянку. Втім цього не було зроблено.

"Оскільки з 2018-го до 2021 року гаражний кооператив використовував земельну ділянку без правових підстав і не сплачував орендної плати, Господарський суд області повністю задовольнив судовий позов міської ради і постановив стягнути з ГБК «Медик» 148 352 грн безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою. Судовий збір також сплатить кооператив", - повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ