Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До дня музеїв опублікували серію відеороликів про музеї Львівщини

До Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня, департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Радою директорів музеїв Львівщини підготували серію роликів про музеї Львівщини під назвою ʺДивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщиниʺ.
Фото Олена Ляхович

Зокрема, у першому з них  запрошують ознайомитися з Львівським історичним музеєм та музеєм ʺТюрма на Лонцькогоʺ. Відео вже можна переглянути на фейсбук-сторінці голови Львівської ОДА Максима Козицького.

ʺДля Львівщини – це особливе свято, адже кількість і різноманіття музеїв у нашому регіоні вражає. Всіх запрошую не лише до перегляду роликів, але й до відвідин цих музеїв!ʺ, - написав голова ОДА.

Львівський історичний музей - один з найстаріших і найбагатших музеїв України. Він заснований 128 років тому та налічує у своїх колекціях понад 370 тисяч музейних предметів, що представлені у 10 експозиційних відділах та секторах.

ʺТюрма на Лонцькогоʺ — колишня в’язниця у Львові, яка використовувалася в ХХ столітті польською, радянською та нацистською владами. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів створено тут у 2009 році. В ньому представлені понад 2 тисячі предметів побуту та особистих речей тогочасних в’язнів.

Загалом проєкт включає сім інформаційних роликів.

ʺМіжнародний день музеїв відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах світу. А з 1992 року Міжнародна рада музеїв ICOM обирає для Міжнародного Дня музеїв тему, яка є відображенням проблем суспільства. Тема Міжнародного дня музеїв 2021: ʺМайбутнє музеїв: відновлення і переосмисленняʺ. Тема дуже вдала і актуальна, адже  сьогодення – не найсприятливіший час для культури, хоч вона й гідно приймає усі ці виклики. Ми захотіли поділитися одним з найбільших культурних багатств Львівщини, показати  наскільки наші музеї цікаві і різноманітні. Серіал ʺДивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщиниʺ – це своєрідне звернення до суспільства, промоція наших музеїв та нагадування, що ми маємо чим пишатися і про що дбати!ʺ, - розповіла про проєкт директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірина Гаврилюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ