Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До Естонії прибула перша партія вакцини AstraZeneca

До департаменту здоров'я Естонії прибула перша партія вакцини AstraZeneca від COVID-19, в якій утримується 7 200 доз.

"Прибуття вакцини AstraZeneca від COVID-19 до Естонії дозволить запропонувати вакцинацію більшій кількості жителів Естонії. Завдяки першій поставці вакцини AstraZeneca ми можемо надати вакцину центрам сімейних лікарів і почати вакцинацію людей у ​​віці до 70 років, які працюють на передовій лінії в соціальній та освітній сферах, а також в сфері внутрішньої безпеки та піддаються підвищеному ризику зараження. Ми визначимо точні заходи з вакцинації працівників передової лінії протягом найближчого тижня", - сказав міністр здоров'я і праці Танель Кийк, повідомляє УНН із посиланням на Delfi.

Протягом лютого в Естонію буде доставлено близько 40 500 доз вакцини AstraZeneca від COVID-19. На сьогоднішній день в Естонії вакциновано 35 905 осіб, з яких 17 519 отримали обидві дози вакцини. Всього було зроблено 53 424 щеплення.

У рамках договору про попередню закупівлю AstraZeneca, укладеного в рамках спільних закупівель Європейського Союзу, для Естонії було передбачено 1 330 000 доз вакцини для вакцинації 665 000 людей. Згідно з останньою інформацією, протягом лютого і першого тижня березня в Естонію має прибути в цілому майже 75 000 доз вакцини AstraZeneca.

Естонія приєдналася до угоди про попередню закупівлю вакцини AstraZeneca від COVID-19 в кінці серпня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ