Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця року у Львові з’явиться 14 майданчиків для ігрових видів спорту та 25 – тренажерних

14 майданчиків із штучним покриттям для ігрових видів спорту та 25 тренажерних майданчиків з антивандальним покриттям встановлять на Львівщині до кінця цього року – повідомив сьогодні, 12 жовтня, під час прес-конференції, відповідаючи на запитання „Гал-info”, начальник обласного управління спорту ЛОДА Юрій Майборода.
Як він розповів, майданчики із штучним покриттям розміром 42х22 метри передбачаються для ігрових видів спорту, а тренажерні майданчики розміром щонайменше 10х15 метрів матимуть 12 тренажерів і розміщуватимуться під відкритим небом. Специфіка тренажерних майданчиків полягає в тому, що тренажери будуть міцно забетоновані в землю і розраховані на використання власної сили і їх практично неможливо зіпсувати. Пофарбовані вони ж спеціальним напиленням, стійким до дощів та морозів. Як наголосив Юрій Майборода, перші такі майданчики з’являться в кінці жовтня. Вони розміщуватимуться на базі трьох ВНЗ та однієї з шкіл Сихівського масиву. Решту майданчиків планують змонтувати ще до початку холодів. „Якщо ми встановимо ці майданчики, то матимемо чи не найбільшу кількість майданчиків в Україні”, — зазначив Юрій Майборода.
Як додав же голова Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” Петро Мартин, обладнання на такі майданчики закуповують за кошти Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”, а встановлюють власними силами обласних управлінь фізичної культури і спорту. Вартість обладнання для одного тренажерного майданчика – 34 тисячі гривень, а для майданчика із синтетичним покриттям –  приблизно 120 000 гривень. Загалом по Україні, за його словами, до кінця року встановлять 460 майданчиків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ