Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця травня буде завершено експертизу останків, знайдених на станції Підзамче минулого року

У кінці травня організація „Меморіал” за активної підтримки Управління Львівської залізниці оприлюднить результати експертизи останків, котрі було знайдено 20 жовтня 2005 року на станції Підзамче під час прокладання кабеля. Про це “Гал-info” повідомив заступник голови Львівської обласної історико-просвітньої, правозахисної організації «Меморіал» Євген Гринів.
Нагадаємо, тоді на глибині 30-40 сантиметрів було знайдено людські останки, під ними шар землі й знову людські останки. При проведенні медико-криміналістичного дослідження кісткових решток було встановлено, що час поховання становить не менше 40-50 років.
Науковці будували різні версії щодо цього поховання. Найімовірнішою наразі є така, що останки – це трупи людей, які прибули до Львова взимку 1947 року зі Східної України та Бесарабії (де тоді лютував голод). При проведенні розкопок було не було виявлено решток одягу. Однак знайдено безліч патронів, а отже, це свідчить про факт розстрілу. Львівська обласна історико-просвітня правозахисна організація «Меморіал» стверджує, що таким чином було вирішено проблему з «українцями сходу», які приїхали до Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ