Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До львівської лікарні потрапила 9-річна харків'янка, якій уламок від снаряда роздробив плече

Під час обстрілу Харкова 9-річна дівчинка Поліна у власному помешканні отримала важкі травми: уламок від снаряда влучив їй за сантиметр від сонної артерії та майже ущент роздробив плечовий суглоб. Місцеві лікарі вчасно видалили уламок, і вже у Львові медики встановили їй на плече апарат зовнішньої фіксації.
фото - пресслужба ЛМР

Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

26 травня дівчинка дивилася мультики у своїй кімнаті, аж раптом почула свист. Поліна навіть не встигла зрозуміти, що трапилося. Пам’ятає, як у задимлену кімнату забігла мама, і як перестала відчувати руку. Сирена сповістила про тривогу лише після серії вибухів. Того дня на подвір’я їхньої багатоповерхівки прилетіло кілька снарядів. Каретами "швидких" забирали поранених. Тоді загинули двоє мешканців будинку. 

Вже у лікарні в Харкові Полінці вчасно видалили уламок, який був у небезпечній ділянці – усього за сантиметр до сонної артерії. Велика крововтрата, больовий шок – тієї ночі дівчинка пережила найстрашніше. Далі були 13 годин дороги у швидкій до лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Після того, як стабілізували стан дитини, львівські медики встановили їй на плече апарат зовнішньої фіксації.

Подальше лікування Поліна відбуватиметься в Італії. Їй знадобиться щонайменше кілька місяців, аби кістки зрослися і вона могла нарешті без болю поворухнути рукою.

Мама Полінки Маргарита переконана: донька неодмінно одужає, адже не звикла здаватися. Вдома вона займалася тайквондо, айкідо, кікбоксингом, танцями і за першої нагоди планує повернутися до занять. Поліна вже твердо вирішила, що у майбутньому стане поліцейською і захищатиме людей, як у Харкові захищала брата і подругу. А поки обіцяє: щойно одужає, одразу поїде з братом, який зараз піклується про неї та про маму, кататися на велосипедах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ