Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїде відома дослідниця життя і творчості Шевченка Тетяна Лебединська

До Львова у межах проекту „Відкриймо для України українську діаспору” приїжджає відома дослідниця життя і творчості Тараса Шевченка з Санкт-Петербурга Тетяна Лебединська. Про це „Гал-info” повідомили сьогодні, 4 березня, у прес-службі Львівської міської ради.
Під час перебування у Львові Тетяна Лебединська 9 березня у Львівському палаці мистецтв презентуватиме книжку «Український некрополь Санкт-Петербурга». Також дослідниця візьме участь у святкуванні 194-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Вечір відбудеться у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.
Крім цього, гостя залишиться на літературно-мистецький вечір Національного університету «Львівська політехніка», що відбудеться 10 березня  у Будинку органної та камерної музики.
Нагадаємо, що Тетяна Лебединська – відома дослідниця життя і творчості Тараса Шевченка з Санкт-Петербурга, кандидат філософських наук, член Національної спілки письменників України.
Автор низки книжок-довідників, серед яких «Шевченківські місця Санкт-Петербургу», «Санкт-Петербург і Україна», «Український некрополь Санкт-Петербурга».
Упродовж багатьох років Тетяна Лебединська разом з художником Петром Тарасенком розшукували, упорядковували і фотографували надгробки і місця поховання українців на різних кладовищах у Санкт-Петербурзі, що допомогло врятувати багато могил.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ