Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До Львова приїдуть фахівці реабілітаційної медицини з семи країн світу

Провідні фахівці реабілітаційної медицини з Німеччини, Латвії, Ізраїлю, Канади, Угорщини, Чехії та Швейцарії візьмуть участь у IV Всеукраїнському Форумі нейрореабілітації та медико-соціальної експертизи, який відбудеться на базі Школи реабілітаційної медицини в Українському католицькому університеті 7-8 квітня 2016 року, повідомили в УКУ.

За словами організаторів, ключові завдання заходу – популяризувати мультидисциплінарний принцип надання реабілітаційної допомоги відповідно до європейських стандартів, об’єднати фахівців для потенційної мультидисциплінарної співпраці у різних регіонах України і стимулювати розвиток сучасної реабілітаційної медицини в Україні на основі рекомендацій місії ВООЗ, яка в грудні минулого року проаналізувала і підготувала резолюцію про українську систему реабілітації.

Лейтмотивом зустрічі є формування практичного покрокового плану дій відповідно до експертних пропозицій, як досягнути позитивних змін в системі реабілітації.

До участі в Форумі запрошені близько 300 вітчизняних фахівців реабілітації, які фактично представляють усіх потенційних членів мультидисциплінарної команди. Це лікарі-неврологи, фізіотерапевти, ЛФК, нейрохірурги, ортопеди-травматологи, сімейні лікарі та функціональні спеціалісти – фізичні реабілітологи, фізичні терапевти, інструктори ЛФК, а також лікарі МСЕК та медичні сестри.

«В Україні відсутня традиція мультидисциплінарного підходу в системі реабілітаційних послуг, і ми хочемо це виправити. Такі команди складно створити насамперед через психологічну упередженість до нової моделі тих фахівців, які працювали за старими підходами. Тому на цьому заході ми збираємо потенційних спеціалістів, які можуть стати ядром мультидисциплінарних команд у регіонах. Форум виступає в ролі своєрідної парасолі для об’єднання різних фахівців незалежно від теперішніх назв їх спеціальностей та фактичних професійних компетенцій. Плануємо обговорити принципи та особливості спільної праці і реабілітаційного процесу в команді – лікар реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, протезист-ортезист та соціальний працівник. Також поговоримо про початок роботи та майбутніх абітурієнтів Школи реабілітаційної медицини УКУ, яка запрацює з вересня 2016 року і буде зорієнтована на нову модель в наданні реабілітаційних послуг», – зазначає академічний директор Школи реабілітаційної медицини УКУ, координатор форуму Володимир Голик.

Ключові питання, які будуть розглядатися під час Форуму:

(нейро)реабілітація та фізична та реабілітаційна медицина в Україні: зовнішня оцінка та рекомендації для подальших дій

фундаментальні аспекти (нейро)реабілітації станом на 2016 рік

фізична терапія в Україні: від інструктора ЛФК до магістра європейського рівня

командна робота в (нейро)реабілітації: від сольних концертів до оркестру

біль в спині: погляди невролога, лікаря ФРМ та фізичного терапевта

роботи в реабілітації: коли, для чого та скільки

реабілітаційне медсестринство

питання медико-соціальної експертизи в неврології.

Організатори форуму – ГО «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації», ДУ «Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України» та ГО «Українська Асоціація фізичної терапії». Партнери форуму: ВНЗ «Український католицький університет» та  ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини». Форум підтримує Консульство Канади у Львові, в роботі оргкомітету, зокрема, візьме активну участь Високоповажна пані Консул Оксана Винницька-Юсипович.

Зазначимо, що І Всеукраїнський форум з нейрореабілітації та медико-соціальної експертизи відбувся 2013 року у Києві, ІІ і ІІІ Форуми – у Дніпропетровську. На Першому форумі організатори традиційно сфокусувалися більше на неврологічних аспектах, на двох останніх зосередилися на розвитку реабілітаційної медицини відповідно до західних стандартів та вимог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ