Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова привезуть срібну раку з мощами Святої Великомучениці Варвари

З 23 по 30 травня 2006 року у Львові перебуватиме срібна рака з мощами Святої Великомучениці Варвари, 1700-річчя мученицької кончини якої відзначають в усьому християнському світі цього року — про це сьогодні, 17 травня 2006 року, під час прес-конференції повідомив Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Андрій Горак. За його словами, ця подія важлива тому, що у Львові є частинки мощів кількох святих, а також цілі мощі окремих новітніх всятих, але ще не було у місті Лева раки з цілими мощами Святої чи Святого, яких знають і шанують у цілому світі.
Як зазначив Владика, ця Великомучениця є Святою ще нерозділеної єдиної церкви IV століття, бо поділ між Сходом і Заходом відбувся в XI столітті.
«З благословення Святішого Патріарха  УПЦ КП мощі Великомучениці Варвари возять по всіх областях України, — розповів Владика Андрій Горак, — Їх шлях розпочався з Києва 1 травня цього року; потім їх привезли у Житомир, а звідти у Рівне, Луцьк, Львів Дрогобич, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль, Хмельнийцький. 26 червня рака з мощами повернеться до Києва, щоб потім знову вирушити на Північ та Схід України, аби до свята Великомучениці Варвари, що відзначають 17 грудня вони прибули у Кафедральний собор Св. Володимира, де будуть великі богослужіння».
За словами Владики, перебування мощів Св. Варвари у Львові — це, для віруючиш, непересічна подія, оскільки вони зможуть без будь-яких матеріальних витрат приложитися і поклонитися до неї та попросити допомоги.
23 травня 2006 року відбудеться зустріч Мощів біля Львівського оперного театру, після чого відбудеться хресний хід вулицями міста (проспект Свободи — проспект Шевченка), до кафедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці.
24 і 28 травня біля мощів буде відправлено урочисті Архієрейські літургії, які очолить Митрополит Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП Андрій Горак.
Згідно із загальнопоширеним переконанням, мощі Святої Варвари були принесені близько 1103 року в Україну Варварою Комниною, дочкою візантійського імператора Олексія I Комнина, яка одружувалася з князем Святополком II. 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ