Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Нового року ситуація на фронті не покращиться, - політолог

Відведення військ у зоні АТО – це порушення схем контрабандистів, тому його будуть затягувати. Окрім того, суттєвих змін на лінії зіткнення до завершення виборів у США не відбудеться. Про це сьогодні, 10 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Віктор Небоженко.
Фото з mistaua.com.

«Багато корисливих контрабандистів мають налагоджені схеми. Так звані «республіки» - це контрабандистський анклав. І відведення військ відразу порушить їхні налагоджені схеми», - вважає політолог.

Тому, за словами Віктора Небоженка, відведення військ є невигідним терористам і швидко не відбуватиметься.

Він також зазначив, що оновлений «нормандський формат» переговорів щодо ситуації на Донбасі не буде мати жодного ефекту.

«Тільки «Женевський формат», де в переговорах задіяні США і Росія, яка фактично є учасницею конфлікту. Росія точно так швидко, як захопила Крим може і звільнити від своїх військ окупований Донбас», - сказав політолог.

Віктор Небоженко додав, що світові лідери відмовляються говорити з президентом РФ Володимиром Путіном.

«Стало відомо, що Путін планував поїздку до Франції, а президент Франції Олланд відмовився з ним зустрітись. Путін практично став невиїзним . Про який «Нормандський формат» можна говорити, якщо один із ключових його учасників, президент Франції, не хоче зустрічатися з Путіном? Це не дивно, адже Путін усіляко демонструє зневагу до світових лідерів Олланда і Меркель. Він усіляко показує, що вони, як і Обама, «кульгаві качечки», - сказав Віктор Небоженко.

За його словами, говорити про суттєві зміни у протистоянні на Донбасі зараз не можливо.

«Поки у США не відбудуться вибори говорити про якісь зрушення не можна. Навряд чи можна розраховувати на якісь зміни до Нового року. На жаль, перестрілки на лінії фронту будуть тривати до Нового року. Ми бачимо, що Путін нічого не робить, щоб полегшити життя мешканцям Донбасу», - сказав Віктор Небоженко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ