Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Панова не пускають адвоката

В анексованому Росією Криму адвокат не може відвідати свого підзахисного, громадянина України Євгена Панова, затриманого російськими спецслужбами як «українського диверсанта». Про це Кримській правозахисній групі повідомив брат затриманого Ігор Котелянець.

«Сім’я Євгена Панова для його захисту уклала угоду з адвокатом, щоб представляти його інтереси в Криму. Адвокат вже кілька днів намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним, він ходив до слідчого, але слідчий поки що не дав можливості зустрітися з Євгеном Пановим», – заявляють у правозахисній організації.

За інформацією, яку Ігор Котелянець розповів правозахисникам, слідчий у Криму повідомив, що у затриманого нібито вже є адвокат.

Брат українця підкреслює, що сім’я укладала договір тільки з одним захисником, якого не пустили до Євгена Панова.

У Кримській правозахисній групі не виключають, що для дотримання формальностей Євгену Панову вже надали адвоката.

«Є великі сумніви, що наданий ФСБ адвокат захищатиме інтереси Євгена Панова. Саме тому дуже важливо, щоб інтереси Євгена Панова представляв той адвокат, угоду з яким уклали родичі. Ми не виключаємо, що Євгена Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які «влаштовують» слідство і ФСБ», – сказала керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Ігор Котелянець заявив у розмові з правозахисниками, що слідчі спеціально не пускають адвоката, щоб продовжити «вибивати» з Євгена Панова «потрібні свідчення».

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня було затримано групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає заяви ФСБ «провокацією».

Зараз, за інформацією російських ЗМІ, число затриманих на півострові українців збільшилося до дев’яти, двоє з них – Євген Панов і Андрій Захтей – заарештовані.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ