Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Польщі вилетіли три літаки з евакуйованими з Донбасу

Перші літаки з етнічними поляками, евакуйованими з території Донбасу, вилетіли до Польщі з міжнародного аеропорту "Харків".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в ОДА.

"Перші три військово-транспортні літаки з поляками повітряним коридором, виділеним для них до 11.00, вилетіли в польське місто Мальборк, де приземляться на військовому аеродромі. Усього сьогодні відправляться до Польщі п'ять військово-транспортних літаків, два з них - увечері. Літаки вивезуть до Польщі 178 осіб, у тому числі більше ніж 50 дітей", - зазначили в ОДА.

На відправленні другої партії біженців будуть присутні представники керівництва Харківської області і дипломатичного корпусу Польщі, а також преса.

Як повідомляв Укрінформ, 178 українців польського походження з території Донбасу, що побажали виїхати до Польщі, доправлено до Харкова 10-11 січня з міст Сєвєродонецьк Луганській області і Волноваха Донецької області.

За даними генконсульства РП в Харкові, громадяни України проживатимуть у готелях і туристичних центрах на півночі і сході Польщі, їм нададуть житло, харчування і учбові курси. Їм гарантовано півроку перебування в Польщі, але все залежить від розвитку ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ