Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До Уваги міжнародних автомобільних перевізників

Міністерство інфраструктури України інформує про розподіл дозвільних документів Європейської Конференції Міністрів Транспорту на 2020 рік. Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

6 грудня 2019 відбулося чергове засідання Конкурсної комісії для проведення конкурсу з розподілу дозволів ЄКМТ, на якому проведено та підписано Розподіл дозволів ЄКМТ серед українських перевізників на 2020 рік (далі - Розподіл).

Зазначений Розподіл затверджено наказом Міністерства інфраструктури України від 10 грудня 2019 р. № 849. У Розподілі на 2020 рік взяло участь 1364 перевізників.

Всього у конкурсі з Розподілу було допущено 13897 автотранспортних засобів категорії ʺЄвро-5ʺ та 2656 автотранспортних засобів категорії ʺЄвро-6ʺ. Загальна кількість автотранспортних засобів, допущених до участі у конкурсі склала 16553. Це на 21% більше ніж у минулому році (10400 АТЗ).

На 2020 рік до Розподілу підлягало 3900 дозволів ЄКМТ (квота України в МТФ), серед яких 3000 дозволів для автотранспортних засобів ʺЄвро-5ʺ та 900 дозвіл для автотранспортних засобів ʺЄвро-6ʺ. У порівнянні з минулим роком загальна сума розподілених дозволів ЄКМТ збільшилась на 70 шт.

Крім того, розподілялись права роботи до країн Австрії - 96 , Греції - 60, Італії - 300, Росії - 160, Угорщини - 1660.

Для розподілу без залишку дозволів ЄКМТ категорії ʺЄвро-5 і вищеʺ та ʺЄвро-6ʺ, а також прав роботи по країнах Австрії, Греції, Італії, Росії та Угорщини були застосовані корегуючи коефіцієнти, які склали: для дозволів ЄКМТ ʺЄвро-5 і вищеʺ - 0,99; для дозволів ЄКМТ ʺЄвро-6ʺ - 1,02; для прав роботи до Австрії - 1,07; для прав роботи до Італії - 1,045; для прав роботи до Угорщини - 10; для прав роботи до Греції - 1,2815; для прав роботи до Росії - 1,1.

Враховуючи коригуючі коефіцієнти Розподілу дозволів ЄКМТ на 2019 рік та прийняті рішення, автомобільні перевізники, які подали менше 4 автомобілів ʺЄвро - 5ʺ та менше 3 автомобілів категорії ʺЄвро-6ʺ або сумарно менше 4 автомобілів для участі у конкурсі не отримують жодного дозволу ЄКМТ, тому серед таких перевізників розподіл не проводився. Однак один або два автотранспортних засобі категорії ʺЄвро-6ʺ були зараховані додатково до автотранспортних засобів категорії ʺЄвро-5ʺ.

Також на засіданні Конкурсної комісії були прийняті рішення щодо комплектації дозволів ЄКМТ правами роботи до країн Австрії, Греції, Італії, Росії та Угорщини, а саме:

- права роботи по країнах Австрії, Греції, Італії, Росії та Угорщини можуть бути включені як до дозволів категорії ʺЄвро-5ʺ, так і до дозволів категорії ʺЄвро-6ʺ;

- права роботи по країнах Австрії та Італії комплектуються правами по Угорщині;

- права роботи по країнах Австрії та Італії не можуть бути оформлені разом в один той самий дозвіл ЄКМТ.

Конкурс з розподілу дозволів ЄКМТ на 2020 рік відзначається простотою участі в ньому, як і було в минулому році, та удосконаленою процедурою перевірки інформації поданою учасниками конкурсу.

Щодо процедури та строків оформлення дозволів ЄКМТ відповідно до вищезазначеного розподілу буде повідомлено додатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ