Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До всесвітнього дня туризму підрахували куди і скільки подорожували львів'яни

Головне управління статистики у Львівській області інформує, щорічно 27 вересня в Україні святкують Всесвітній день туризму. У Львівській області існують сприятливі умови для розвитку туристичної діяльності, а саме значний рекреаційний потенціал, багата культурна та історична спадщина, сусідство з європейськими країнами.
Упродовж 2017 року в області діяли 282 суб’єкти туристичної діяльності. Їхніми послугами скористалися 175 тис. осіб, що на 3,7% менше ніж у 2016 році. 
За сприяння туристичних організацій області наші співгромадяни відвідали 70 країн світу, з них найбільше туристів побувало в Туреччині (21 тис. осіб), Єгипті (16 тис.), Болгарії (9 тис.), Греції (8 тис.), Угорщині (6 тис.) та Чорногорії (4 тис.). 
У межах держави подорожували 86 тис. громадян України (49% від загальної кількості обслужених туристів). 
У 2017 році туристичні підприємства Львівщини надали послуги іноземним туристам із 35 країн світу, серед яких переважали громадяни Польщі, Азербайджану та Білорусі. 
У 2017 році на Львівщині діяли 277 готельних закладів, їх послугами скористалися 871 тис. приїжджих, у тому числі 121 тис. іноземців. 
Головне управління статистики у Львівській області вітає усіх, хто любить подорожувати, а також працівників сфери туристичного бізнесу. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ