Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Добродомов розповів, що "Інтер" фінансував "Народний фронт"

На піку російської агресії (після Іловайської трагедії) партія Яценюка, Авакова та Пашинського лише за неповний місяць – із 30 вересня по 24 жовтня 2014 року - заплатила одіозному "Інтеру" понад 12 мільйонів гривень (!) за розміщення півтисячі (!) агітаційних роликів. Про це у своєму блозі на УП повідомив лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов , коментуючи заяву лідера фракції «Народний фронт» Максима Бурбаки. Про це повідомила прес-служба "Народного контролю".

«В своїх листах (про які згадував і Бурбака) Столярова стверджує, що "завела у Парламент не одного депутата". Нагадаю, що вибори до Верховної Ради відбувалися восени 2014 року. Партія "Народний фронт" витратила у той період 70 млн грн. на розміщення агітації, і з цих грошей телеканалу "Інтер" дісталося щонайменше 12 млн гривень», - пише нардеп.

Він зазначив, що за офіційними розцінками каналу на той час, і відповідно до тодішнього курсу гривні, вихід одного ролика коштував "Народному фронту" близько 2 тис у.о. Загалом на "Інтері" в період з 30.09.2014 по 24.10.2014 вийшло 514 (!) агітаційних роликів "Народного фронту (304 ролики по 30 секунд та 210 роликів по 15 секунд) на суму понад 12 млн гривень (!).

«Усі ці данні є у відкритому доступі, їх можна взяти в ЦВК. Наголошу, що креативним продюсером "Інтера" у той час була саме Марія Столярова, через яку "проходили" всі агітаційні ролики, у тому числі й "Народного фронту". Тож, за логікою Максима Бурбака, він першим мав би скласти свій мандат! Адже виходить, що саме партія Яценюка, Авакова і Пашинського була по суті спонсорами "Інтеру" та через пряму співпрацю допомагала фінансово розвивати телеканал не на один мільйон гривень. І це в той час, коли російські війська вдерлися в Україну, відбулася Іловайська трагедія, а волонтери та небайдужі люди зі всієї країни віддавали останні гроші на допомогу армії», - констатує Добродомов.

Депутат нагадав, що тоді він також балотувався до ВРУ, але як самовисуванець, по львівському мажоритарному округу.

«На відміну від "фронтовиків", я не мав телевізійної реклами, ані на "Інтері", ані інших центральних телеканалах. Разом із Володею Парасюком ми навіть відмовилися від розміщення агітаційних біл-бордів на Львівщині, а зекономлені гроші віддали Центру забезпечення армії. Тож, коли пан Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук пише про необхідність перевірити джерела фінансування "Інтеру" – нехай не забуде перевірити фінансові звіти своєї ж партії», - зауважує він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ