Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Добротвірська ТЕС порушили земельне законодавство на 10 тис. грн

Державною екологічною інспекцією в Львівській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Добротвірською ТЕС ВАТ «Західенерго», в результаті якої виявлено ряд порушень, – повідомили в Держекоінспекції.

 

Встановлено, що на підприємстві відсутні документи на право користування земельними ділянками під гідровідвали №1 та №2, що є порушенням ст.ст. 124, 125, 126 Земельного кодексу України.

 

Добротвірською ТЕС знято та перенесено грунтовий покрив (родючий шар грунту) на території Прибужанівської сільської ради при проведенні підготовчих робіт по днопоглибленні водосховища без спеціального дозволу на земельній ділянці площею 0,7 га, що є порушенням ст. 168 Земельного кодексу України. Шкода, заподіяна навколишньому природному середовищу, внаслідок  зняття грунтового покриву становить 10 739 грн.

 

При обстеженні території сміттєзвалища Добротвірської ТЕС виявлено засмічення землі за дамбою на площі 125 м2 побутовими відходами, що вивозяться на сміттєзвалище. Об’єм відходів становить 1,5 м3.  Це є порушенням ст. 164 Земельного кодексу України та ст. 35 Закону України “Про охорону земель”. За засмічення земельних ресурсів підприємству нараховано збитки на суму 764 грн.

 

Виявлено порушення порядку викиду забруднюючих речовин в атмосферу, недодержання вимог передбачених наданим дозволом, а саме: при проведенні контрольних лабораторних замірів виявлені викиди оксиду вуглецю, що не передбачено дозволом на викиди. За виявлене порушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу підприємства, та нараховані збитки на суму 7 562 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ