Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Донецьк напередодні чергового паливного колапсу

Донецьк напередодні чергового паливного колапсу — бензин та інше пальне знову стало дефіцитом, передє Сегодня.

Якщо пальне десь і є, то значно дорожче, ніж раніше.

Жителі в паніці пророкують швидке подорожчання продуктів —  пропорційно здорожчанню бензину, і з жахом чекають можливої зупинки міського транспорту через проблеми з паливом.

- Раніше бензин хоч десь був на заправках, а зараз його, здається, взагалі немає. Побачив на одній заправці чергу — виявилося, 57 рублів за літр (28,5 за курсом в роздрібних мережах). Простояв майже годину, заправився, — поділився водій Андрій Литвинов.

Цифра на цінниках у автозаправок щодня хоч трохи, але збільшуються.

Газ для автомобілів вже давно переступив позначку 30 рублів за літр (близько 15 грн).

- Об'їхали майже все місто, бензину не було, але на багатьох автозаправках біля марок бензину зазначено б/н, тобто бензин є, але тільки за безготівковим розрахунком. А по безналу можуть розплатитися тільки власники карток "центробанку "днр". Але не прості бюджетники, яким таке паливо не по кишені, а, приміром, працівники міністерств. Ці їздять і заправляються без проблем, — розповів житель Донецька Володимир Юрченко.

Подорожчання бензину не на жарт налякало жителів окупованих міст. Крім проблем зі швидкою, жителі регіону вже відчувають труднощі з проїздом на громадському транспорті.

- Автобусів стало менше, на зупинках скупчуються натовпи, які потім штурмують нещасний автобусик типу Богдан, — каже донеччанка Аліна Кузьменко. 

Місцеві жителі також повідомляють про подорожчання продуктів на ринках. Жителі Донецька намагаються зробити хоча б невеликий запас необхідних продуктів, підозрюючи, що через тиждень вони будуть коштувати ще дорожче.

До серйозних проблем з бензином додалася ще й проблема з опаленням. У квартирах донеччан досі прохолодно.

- Котельні працюють тільки вночі, вранці газ подається на печі і газові водонагрівальні колонки. Вночі радіатори трохи теплішають. Але прогріти квартиру нереально. А платіжки за жовтень вже принесли, — розповіла дончанка Євгенія Кіріс.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ