Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Досвід Львова у співпраці з громадськими організаціями представили у місті Дніпрі

​Головний спеціаліст відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Дзвенислава Челепіс взяла участь у дискусії «Влада і активісти: у пошуках діалогу» у м. Дніпрі. Про це повідомив інформаційний портал Львівської міської ради.

Дискусія була присвячена обміну досвідом щодо механізмів соціального партнерства, а саме залучення мешканців до місцевого самоврядування та розвитку співпраці міської влади з громадськими організаціями. 
Серед присутніх були представники громадських організацій Львівської, Дніпропетровської, Одеської областей. 
Під час дискусій вдалося порівняти механізми електронних петицій у Львові та у Дніпрі. Кількість поданих та підтриманих громадськістю петицій у м. Дніпрі є меншою, однак проблема недостатньої поінформованості подання петицій є актуальною для обох міст. 
Як зазначила головний спеціаліст відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Дзвенислава Челепіс:
«Мене вразила велика кількість конкретних запитань щодо побудови співпраці місцевої влади з громадськістю. Найбільше запитань стосувалось проведення громадських слухань, а також конкурсів для громадських організацій. Саме такі зустрічі дають можливість розвивати демократичне суспільство в Україні».

Довідка.

Проект "Київський діалог" націлений на проведення публічних дискусій для обміну досвідом, вироблення спільних рішень, рекомендацій для органів влади, посилення експертного потенціалу громадського середовища. Протягом діяльності проекту експертних обмінів "Київський діалог" у Дніпропетровську відбулася низка дискусій, присвячених посиленню соціального партнерства, зокрема щодо просторів взаємодії, публічних фінансів, комунікації реформ тощо. Проект підтримує МЗС Німеччини та Фонд "Відродження". 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ