Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Дронів буде ще більше, - Федоров

У 2022 році в Україні фактично створили з нуля ринок дронів

Фото: Depositphotos

Очільник Мінцифри Михайло Федоров зустрівся зі 120+ виробниками дронів. Він запевняє, що ЗСУ отримають ще більше безпілотників.

Про це Федоров повідомив у телеграмі.

У 2022 році в Україні фактично створили з нуля ринок дронів. Зараз у ньому сотні компаній. Це результат послідовної політики і відкриття ринку. Відкритий ринок змінює правила гри, і це свідома позиція, щоб дати можливості увійти на нього всім, а потім створити конкуренцію. На це й була ставка.

Протягом минулого року вдалося суттєво масштабувати українське виробництво безпілотників: 67 моделей отримали кодифікацію, 58 отримали держконтракт. Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БпЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів.

«На зустрічі з виробниками кілька днів тому наголосив, що у 2024 році компаніям треба масштабуватися — бо дронів треба більше. Ми, зі свого боку, і далі змінюємо полісі, адаптуємо закони й працюємо над полегшеним контрактуванням. З ключового — зараз нам треба стандартизувати вимоги та тактико-технічні характеристики для дронів. Також для виробників важливо розуміти прогнозування контрактів і потреб Генштабу — працюємо і над цим», - зазначив Федоров.

Він назвав пріоритетні технології БпЛА для розвитку:

  • українського «Ланцету»;
  • AI для автоматичного захоплення цілей
  • керованого боєприпасу;
  • наведення на РЕБ та удару по них;
  • антидронових рішень тощо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ