Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Друге заплановане засідання комісії щодо ймовірного демонтажу Монументу Слави не відбулось

Друге заплановане засідання спеціальної комісії, яка має визначити подальшу долю та ймовірний демонтаж Монументу Слави, цього тижня не відбулось. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
Гал-інфо

За його словами, комісія не скликалась, адже члени управління архітектури та урбаністики ще не отримали відповідь на надіслані запити від експертів із Академії мистецтв та із Національного університету «Львівська політехніка».

"Однак ми провели перемовини із конструкторами, експертами із університету щодо можливого демонтажу. Вони також готують експертний висновок, які технологічні умови передуватимуть у випадку знесення пам’ятника", - зазначив Юліан Чаплінський.

"Я думаю, що буде ще не одне засідання, ми будемо створювати умови для того, щоб громадськість вирішила, чи демонтувати пам'ятник, чи ні", - відзначив архітектор.

Як повідомляло Гал-інфо, на думку Олександра Яреми, голови ЛОО Національної спілки архітекторів України, скандальний Монумент Слави у Львові потрібно демонтувати. 

Нагадаємо, за попередньою інформацією, до 1 липня спеціальна робоча група має запропонувати оптимальні варіанти вирішення майбутньої долі  Монументу Слави, однак через затримання засідань комісії остаточного рішення, ймовірно, можна очікувати пізніше.

2 червня невідомі особи облили червоною фарбою усі елементи Монументу Слави

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ