Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні з’явиться комплексний план просторового розвитку ОТГ, - Юліан Чаплінський

Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції Юліан Чаплінський зазначив, що проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель», який наразі зареєстровано у Верховній Раді України, вносить зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
Фото Гал-інфо

Завдяки чому сформується новий тип містобудівної документації, крім генеральних планів, детальних планів. Тобто з’явиться комплексний план просторового розвитку об’єднаних територіальних громад.

«Унікальність цієї ситуації полягає в тому, що це буде одночасно містобудівна і земельна документація, що прибере корупційні чинники і пришвидшить процеси. Бо раніше люди повинні були йти на сесію місцевої ради за дозволом на розробку проекту землеустрою за умови розроблення містобудівної документації, потім вже з проектом землеустрою звертатись до місцевих депутатів за погодженням проекту.

Але після внесення змін, депутати вже не будуть голосувати двічі за проект землеустрою, а будуть мати можливість одразу попрацювати з комплексним планом. А після його затвердження, згідно цього плану, реєстратори в автоматичному режимі робитимуть документи землевідводу тощо», - повідомив він.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, будівництво львівського архіву, на проект якого витратили понад 90 тисяч, досі не розпочали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ