Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Друк тестів зовнішнього незалежного оцінювання вже розпочали - Лікарчук

Підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, яке відбудеться у 2009 році, триває у визначеному регламенті, без відхилень до плану підготовки. Вже розпочали друк тестів – про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції «Зовнішнє незалежне оцінювання-2009» у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
„Ми завершуємо підготовку всіх документів, які регламентують процес підготовки проведення ЗНО, незважаючи на усі потужні шквали і спроби завадити процесу підготовки – він продовжується”, - наголосив Лікарчук. – Свідченням цього є нарада з керівниками центрів оцінювання якості освіти, яка зараз триває у Львові”.
За його словами, під час наради обговорять три основні блоки питань: по-перше, проведення ЗНО в умовах економічної, політичної та соціальної ситуації, яка склалася на Україні, по-друге, врахування здобутого досвіду проведення ЗНО у 2008 році, по-третє, покращення інформаційного забезпечення.
Лікарчук зазначив, що під час наради керівники центрів домовлятимуться про посилення ідентифікації учасників ЗНО. У минулому році були випадки використання чужого паспорта для участі, деякими випадками навіть займалися правоохоронні органи. „Я дуже хочу, щоб в цьому році такого більше не трапилося, тому ми постараємося знайти механізм, який унеможливить такі речі, - підкреслив він. – Якщо виявиться, що участь у тестуванні бере не та людина, то ми не будемо соромитися вивести її з аудиторії під час тестувань”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ